Smoking overhemden

Zoekt u een stijlvolle smoking overhemd voor een speciale gelegenheid? Smoking overhemden zijn niet voor alledaags gebruik. U haalt ze pas uit de kast bij speciale evenementen zoals een huwelijk. Het zijn klassieke katoenen hemden voor onder een tuxedo. Deze overhemden verschillen van de alledaagse versies dankzij de geplisseerde front en het openstaand boord, de vadermoordenaar wordt dat genoemd.

 

Smoking overhemden in soorten

Nu komen smoking overhemden in verschillende soorten voor. Heeft u geen idee welk type u moet aanschaffen? Wel dat hangt af van de gelegenheid. Voor een ‘black tie’ evenement heeft u wat meer vrijheid qua keus in overhemden. Bij andere gelegenheden zijn de regels wat strakker. Voor advies over een geschikte smoking overhemd kunt u het best bij een specialist binnenlopen. Zij kunnen u als geen ander adviseren en u aan een goed zittend overhemd helpen. Er zijn verschillende varianten op de markt, met allemaal een andere uitstraling.

 

Tips voor het kiezen van een geschikte smoking overhemd

De dresscode bepaalt uiteindelijk welke tuxedo u kunt aandoen. Is het een white tie of black tie gelegenheid? Op basis daarvan kiest u een tuxedo uit en daarna volgt uw smoking overhemd. Uw overhemd moet natuurlijk goed passen bij het geheel. In Nederland kiest men vaker voor een geplisseerd overhemd. Doe dan glanzende zwarte schoenen eronder en het geheel is compleet. U bent dan gereed voor uw evenement.

 

U heeft genoeg keus voor wat betreft uw overhemd. Houdt u zich aan de dresscode, maar probeer toch een overhemd aan te schaffen dat goed  bij uw past. Een slecht zittend overhemd steekt meteen af.

Plaats een reactie