Kinderschoenen kopen: let op deze punten

Het is niet altijd eenvoudig om voor je kinderen de juiste kinderschoenen te kopen. Daarom geven we je graag wat tips waar je aan moet denken bij het kopen van bijvoorbeeld jongens- en meisjesschoenen. Maar ook jongensschoenen kopen is niet zo eenvoudig. De voeten van je kinderen groeien erg hard. Kinderen mogen niet met te kleine schoenen rondlopen, dit is niet goed voor de groei en ontwikkeling van de voeten. Schoenen zijn namelijk bedoeld als ondersteuning. Daarom onderstaand een aantal tips over hoe je het beste kinderschoenen kunt kopen. 

Welke schoenmaat heeft je kind?

Toch wel het belangrijkste wat je moet weten is welke schoenmaat je kind heeft. Meet daarvoor de juiste maat op en dit kan in een winkel of als je thuis een voetmeetapparaat hebt. Er moet altijd uit worden gegaan van de grootste voet, waarbij je zowel de lengte als de breedte moet meten. 

Juiste kinderschoenen kiezen

Als je de schoenmaat weet, dan moet je nog op zoek naar de juiste kinderschoenen. Er zijn een aantal punten waar je dan op let:

  • Een schoen moet genoeg steun bieden en zorgen voor bescherming van de voet.  
  • De zool moet flexibel en buigzaam zijn.
  • De pasvorm moet goed zijn en er moet ruimte zijn voor de tenen.
  • Veters bieden een betere steun dan schoenen met klittenband.

Het passen van de kinderschoenen 

Als je een paar schoenen uit hebt gekozen, moet je zoon of dochter de schoenen nog passen. Zorg er dan voor dat de schoenen worden gepast met sokken aan. Laat je kindje lopen en rennen met de schoenen, zodat je kunt zien of ze echt goed zitten.  

Kinderschoenen zitten goed op het moment dat ze genoeg ondersteuning geven. Maar kinderschoenen moeten ook goed aansluiten om de voet en de zool moet stevig zijn. Je zoon of dochter moet er eenvoudig op kunnen lopen. Er moet ook nog ruimte bij de tenen zijn, zodat ze deze kunnen bewegen. Voorkom irritaties aan de voet en zorg dat je kinderen altijd de juiste schoenen dragen. Voel daarom regelmatig of dat de schoenen nog niet te strak zitten.

Plaats een reactie